opc_loader

Woolpower

Woolpower is een Zweeds kledingmerk dat een compleet concept voert in wollen onder- en bovenkleding. Woolpower is een technisch hoogstaand product dat is voortgekomen uit jaren van intensief onderzoek en ontwikkeling. De kleding wordt over de hele wereld gedragen; als werk- en vrijetijdskleding onder veeleisende omstandigheden, door gebruikers die hoge eisen stellen aan comfort, prestaties en veiligheid.

Wol bezit het unieke vermogen om vocht op te nemen en af te voeren, terwijl het tegelijkertijd ook in vochtige toestand warm blijft.
Deze eigenschappen maken de stof bij uitstek geschikt voor de fabricage van warme onderkleding.

Woolpower wordt vervaardigd van de fijnste merinowol die wordt gecombineerd met kunstvezels die de stof sterker maken. Met het oog op een optimaal draagcomfort en een goede pasvorm wordt de kleding naadloos rondgebreid in speciale breimachines. De typische Terry knit bestaat uit een lusvormige weving aan de binnenkant van de meeste Woolpower producten. Deze kleine lussen houden extra lucht vast en kunnen extra veel vocht naar de buitenkant van het kledingstuk transporteren.

De focus van Woolpower producten ligt op functionaliteit, met zo weinig mogelijk naden en contactpunten.
Gemaakt van zacht, soepel en elastisch materiaal dat bovendien geen onaangename lichaamsgeuren opneemt.

Alle artikelen uit de Woolpower collectie kunt u in de wasmachine wassen op 60°.

Het grootste deel van de Woolpower collectie is in unisex maatvoering. Wij adviseren om voor heren, hun standaard maat aan te houden. Voor dames is het aangeraden om een maat kleiner te nemen dan uw standaard maat. Valt u per merk in een andere maat, bv.  merk 1: S(38) en merk 2: M(40), houdt dan de kleinste maat aan. Een uitgebreide maattabel voor woolpower vindt u terug in het topmenu van deze site.